„AI este ca Dumnezeu. Toată lumea vorbește despre asta, dar nimeni nu poate explica sau înțelege cum funcționează” – Hardy F. Schloer
Astăzi suntem cu toți dependenți de calculator. Avem unul în buzunar, altul la birou, în living, pe noptieră, în asistentul virtual și în automobilul pus la încărcat în fața casei. Practic, nu ne mai putem concepe viața fără el și fără companii ca Microsoft, Apple, Google sau, mai recent, Amazon, Meta, X, mulți dintre noi legând intrinsec aceste relizări de nume ca Bill Gates, Steve Jobs, Mark Zukerberg sau Elon Musk.
Dar ce este inteligența artificială? Inteligența artificială este un algoritm – unul extrem de sofisticat, ce-i drept- care combină tehnologia NLP (natural language processing) cu ML (machine learning) ori RL (reinforcement learning), fiind capabil să acceseze un uriaș număr de baze de date, să analizeze informațiile din ele și să ofere răspunsuri (mai mult sai mai puțin corecte) la întrebările puse sau sarcinile cerute.
Și mai intervine ceva, ceva esențial: accesul liber la bazele de date. Iar acest acces nu se poate face decât într-un singur fel – utilizând cloud computing. Și mă întreb câți dintre noi știu că acest cloud computing este o tehnologie și nu ceva anonim răsărit din inteligența „naturală” a celor de la Google, Microsoft sau Apple?
Tehnologia cloud computing are un inventator, un inventator cu nume și prenume, cu ani lungi de cercetare și o mulțime de brevete în spate, cu o sentința definitiva a Curtii Supreme din Germania care să ateste acest fapt și care sa stabileasca, fara drept de apel, că inventatorul acestei tehnologii este Dr. Hardy F. Schloer.
Hardy F. Schloer este un savant în adevăratul sens al cuvântului, inventatorul tehnologiei cloud computing, fără de care lumea internetului de azi nu ar mai putea funcționa, dar și unul dintre marii înaintași și pionieri ai inteligenței artificiale, pe care soluțiile sale bazate pe „Quantum Relations Intelligence” și tehnologia „Real-Time Big-Data” promit să o ducă la next level: „ Cognitive Artificial Intelligence”, bazat pe o abordare calitativă , cantitativă si asociativa a datelor. QRI functioneaza pe aceleasi principii precum creierul uman, dar ridicat la puterea n.
Iar dacă doriți să aflați chiar de la el, de la Hardy F. Schloer, ce este AI cu adevărat, sau măcar răspunsurile la câteva dintre marile semne de întrebare pe care le ridică intrarea AI în viața noastră cotidiană, sunteți invitați să participați la conferința „The Challenge of AI”, conferință pe care Master Communications International o organizează pe 11 și 12 iunie la WTC București.