Inteligenta Artificiala poate distruge omenirea

Trendul ireversibil al investitiilor in AI se poate dovedi o traiectorie daunatoare pentru umanitate in viitorii 10 ani, daca nu se va reglementa juridic si folosi cu maxim discernamant tehnologia viitorului. Conferinta “The Chalenge of AI” organizata de Master Communications International avertizeaza asupra pericolelor folosirii necontrolate a AI, inclusiv in Justitie.

Marti si miercuri, 11-12 iunie 2024, la World Trade Center din Bucuresti, se desfasoara conferinta “The Chalenge of AI” organizata de Master Communications International, sub bagheta fostului bancher Razvan Haritonovici, ex-presedinte al societatii de asigurari Astra. Evenimentul a adunat o seama de personalitati publice ale vietii publice romanesti si din strainatate, printre care: fostul premier Petre Roman, ministrul energiei Sebastian Burduja, Varujan Vozganian, dr. Hardy Schloer CEO al Alpha Centauri, Dan Shomon fost sef de campanie si consilier pe cyber-securitate al ex-presedintelui SUA Barack Obama, numerosi jurnalisti si specialisti in domenii de securitate cibernetica, energie, finante-banci, asigurari etc.

Rand pe rand, vorbitorii au subliniat faptul ca Inteligenta Artificiala (AI) este un concept modern despre care vorbeste toata lumea, dar nimeni nu poate explica cum functioneaza. Cu toate acestea, se estimeaza cu in urmatorii 5 – 10 ani, inteligenta artificiala va sta, prin natura informatiilor pe care le va procesa si sintetiza, la baza tuturor deciziilor guvernamentale si institutionale care vor privi umanitatea, inclusiv cele de ordin militar. Cat de corecte vor fi aceste decizii in raport de interesul real al umanitatii, aici este marea provocare si totodata marele pericol intrucat sistemele de calcul vor da rezultate in functie de informatiile furnizate, limitele tehnice de procesare hardware si multe alte necunoscute, care pot genera erori ce se pot dovedi fatale. Pentru intelegere, un simplu sistem folosit azi pe scara larga de oameni (cum sunt programele de navigatie rutiera de tip Waze, de exemplu) desi se bazeaza in gasirea solutiilor de trafic pe harti deosebit de precise, da de multe ori erori mari,, in mod inexplicabil. Cu atat mai mult creste exponential pericolul atunci cand vorbim de oferirea de rezultate in ceea ce priveste deciziile cruciale pe care omenirea trebuie sa le ia pentru a evolua, si care pot deveni fatale, in sensul ca ne pot duce chiar catre extinctia omenirii.

Citeste articolul integral pe luju.ro 

Newsletter Master Communications

Join our newsletter to receive the conference programme.

Copyright 2024 - Master Communications International

Pagina web realizată și cu ajutorul Inteligenței Artificiale